De beste methode voorhet kiezen van schoenen

 

Niets is erger dan het besef dat de geweldige schoenen die u in de winkel heeft gepast bij het dragen te veel pijn doen. Hier is een praktische richtlijn om u te helpen bij het kiezen van de beste schoenen voor u.

 

Lengte

Uw schoen zou ongeveer één centimeter langer moeten zijn 
dan uw voet om ervoor te zorgen dat uw voet ruimte heeft
om te bewegen en om schuren te voorkomen. Meet de 
lengte van uw voet tot het uiteinde van uw langste teen. 
En vergeet niet, dit kan best een andere teen zijn 
dan uw grote teen!

 

Hielen

De schoen zou stevig om uw hiel moeten passen, in het bijzonder in het geval van sportschoenen. Als de hiel niet stabiel is, gaat uw voet in de schoen glijden en gaat u onevenwichtig lopen, wat leidt tot pijn aan de voetboog en huidirritatie.

Diepte

De bovenkant van de schoen zou niet op de bovenkant van uw voet moeten drukken, en zeker niet bij de tenen. Dit soort druk kan leiden tot huidirritatie, nagelproblemen en kramp in de tenen. De diepte van de schoen is goed wanneer u uw voet kan buigen.

Sokken

Wanneer u schoenen gaat kopen, vergeet deze dan niet te passen met het soort sokken waarmee u ze waarschijnlijk zal dragen. U kunt de sokken alvast aantrekken of een paar meenemen in uw tas.

 

Zool

De zool moet gemaakt zijn van een materiaal dat lichtgewicht en duurzaam is en grip biedt. Probeer schoenen uit te kiezen die bescherming bieden tegen steentjes of andere voorwerpen op de grond die uw voeten pijn zouden kunnen doen.

 

Binnenzool

Het is belangrijk om een binnenzool of schoen te kiezen met een anatomische gevormde binnenzool, die uw voet op de juiste punten kan ondersteunen. Schoenen met losse binnenzolen zijn zeer praktisch. De binnenzool kan worden vervangen door een anatomische gevormde steunzool of de schoen kan breder worden gemaakt om het opzetten van de voet gedurende de dag mogelijk te maken.

 

Binnenkant

De binnenkant van de schoen moet glad zijn en er mogen geen rimpels zijn of voelbare stiksels. Dit helpt om irritatie of beschadiging van de huid te voorkomen.

 

Sluiting

Kies, indien mogelijk, voor schoenen met veters, klittenband of gespen, zodat u de pasvorm naar behoefte kunt aanpassen.

Goed passen

Pas altijd zowel de linker- als de rechterschoen: de voeten van de meeste mensen verschillen iets in maat, dus kies de maat van uw grootste voet. Uw voet wordt wat breder als u uw gewicht erop zet, dus zorg ervoor dat u gaat staan. Het is altijd een goed idee om schoenen 's middags of 's avonds te kopen. Dan zijn uw voeten enigszins opgezet van de dagelijkse activiteiten.

Een kleine truc

Zorg ervoor dat u met de schoenen aan in de winkel rondloopt, want zelfs het zachtste materiaal geeft u misschien niet het comfort dat uw wenst wanneer u in beweging bent. U zou de schoenen minstens 10-15 minuten moeten aanhouden. Houd daarom de schoen waarin u echt bent geïnteresseerd aan een van uw voeten, terwijl u andere schoenen past en zoveel mogelijk in de winkel rondloopt.

 

Breedte

De schoen zou precies moeten passen om het breedste punt van uw voet om te voorkomen dat schuurplekken ontstaan door de wrijving van de schoen over uw voet. Zorg er dus voor dat er geen drukpunten zijn. Als u niet met uw tenen kunt wiebelen, dan zijn de schoenen te strak.

 

Maat

Op 18-jarige leeftijd zijn onze voeten volledig volgroeid, maar de maat en vorm kunnen nog steeds veranderen met leeftijd of zwangerschap. De vorm van de schoen en de pasvorm maken ook verschil. Het is dus het beste om een comfortabele pasvorm te kiezen voor uw voeten.