Veelgestelde vragen over Scholl GelActiv™ inlegzolen voor haar

Scholl GelActiv™  inlegzolen voor Haar


Na het lezen van onze artikelen en adviezen, weet u meer over hoge hakken en naaldhakken, voeten en onze producten. Mocht u nog andere vragen hebben, dan kan deze rubriek u misschien helpen.

1. Wanneer moet ik inlegzolen in mijn schoenen gebruiken?

Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar zijn speciaal gemaakt voor vermoeide voeten. Vergeleken met schoenen zonder inlegzolen, bieden ze extra comfort. Ze zijn ontwikkeld voor verschillende soorten damesschoenen. 

2. Waarom hebben voeten te lijden van schoenen met hoge hakken en naaldhakken?

Het model van schoenen met hoge hakken en naaldhakken en de anatomie van de vrouw past niet altijd bij elkaar. De voet zit vast in een onnatuurlijke hoek en moet het gehele lichaamsgewicht dragen. Gevolg is, dat terwijl uw voet naar voren glijdt in een schoen met hoge hakken, de gewichtsverdeling verandert, wat frictie veroorzaakt tussen de voet en de schoen, hetgeen oncomfortabel is en pijn doet. Dag in dag uit zitten de tenen vaak onnatuurlijk samengeperst in de smalle neus van de schoen. De voorkant van de voet draagt het gewicht van de hele stap. Deze overmatige druk kan spanningsfracturen, zwellingen of extra gevoeligheid veroorzaken. 

3. Waarom adviseren de experts van Scholl inlegzolen?

Veel schoenen oefenen een te hoge druk uit op onze voeten. Na verloop van tijd worden de voeten vermoeider en stijver. Scholl biedt inlegzolen die het comfort van uw schoenen kunnen verbeteren door constante demping te bieden. De nieuwe Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar zijn ontwikkeld en gemaakt om te beantwoorden aan specifieke behoeften van alle soorten damesschoenen. De ActivGel™ technologie absorbeert de micro-schokken en vermindert de druk die wordt uitgeoefend tijdens het lopen.

.

4. Wat zijn de voordelen van de Scholl ActivGel ™ inlegzolen voor Haar?

De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar bieden extra comfort in het dagelijks leven. Hun soepele gel ondersteunt de voeten de hele dag. De inlegzolen verminderen de druk die wordt uitgeoefend op uw voeten, zodat ze niet meer gespannen zijn aan het eind van de dag.

5. Waarom zijn er verschillende soorten inlegzolen voor vrouwen?

Damesschoenen kunnen variëren in maat, vorm en hoogte van de hak. Daarom heeft Scholl vier soorten inlegzolen ontwikkeld voor damesschoenen.

Scholl ActivGel™ inlegzolen voor dagelijkse schoenen: Deze bieden de hele dag extra steun, voor alle maten tussen maat 35 en 40,5 en hakken lager dan 5,5 cm. Deze inlegzolen bieden extra comfort in het dagelijks leven (vergeleken met schoenen zonder inlegzolen). Hun soepele gel en hun geïntegreerde voetzoolondersteuning laten de voet de hele dag comfortabel aanvoelen. De inlegzool biedt extra demping op de voetboog. Zo wordt de druk die wordt uitgeoefend op de voet verminderd en neemt het comfort toe. Aan het eind van de dag zijn uw voeten dus niet moe.

Scholl ActivGel™ inlegzolen voor platte schoenen en ballerina’s: Bieden de hele dag comfort. Deze inlegzolen, die zijn ontwikkeld voor platte schoenen, laarzen en enkellaarsjes van maat 35 t/m 40,5, bieden extra demping en absorberen schokken bij de hiel, zodat de voeten de hele dag lichter aanvoelen. De inlegzolen blijven goed op hun plek en de tenen worden niet tegen elkaar aangedrukt.

Scholl ActivGel™ inlegzolen voor hoge hakken en naaldhakken: Deze bestaan uit supercomfortabele kussentjes die de druk op de voetzool verlichten en extra comfort bieden. Deze inlegzolen zijn ontwikkeld voor de maten 35 t/m 40,5 en schoenen met hakken hoger dan 5,5 cm.

Scholl ActivGel™ inlegzolen voor open schoenen en sandalen: Deze bieden onzichtbaar comfort voor open schoenen en sandalen. Dankzij de ultradunne en transparante gel, kunnen de inlegzolen onopvallend gedragen worden. Het ultradunne ontwerp valt helemaal niet op, ook niet bij de tenen, terwijl de druk op de voetzool aanzienlijk wordt verminderd. Deze inlegzolen zijn ontwikkeld voor open schoenen met of zonder hak en voor sandalen in maat 35 t/m 40,5.

 

6. Hoe gebruik je de Scholl ActivGel ™ inlegzolen voor Haar?

De inlegzolen zijn eenvoudig te gebruiken, u hoeft alleen maar onderstaande aanwijzingen te volgen: (1) Zorg dat de binnenkant van de schoen schoon en droog is. (2) Verwijder het plastic laagje en zoek de merktekens die aangeven wat de linker (L) en wat de rechter (R) inlegzool is. (3) Leg de inlegzool in de juiste schoen, met de plakzijde naar beneden. (4) Plaats de inlegzool zodanig dat het verhoogde deel in direct contact komt met de voetzool. (5) Verplaats de zool indien nodig om te zorgen dat de steun de vorm van uw voetboog volgt. (6) Om de inlegzool los te halen kunt u hem langzaam en voorzichtig lostrekken van de schoen.

7. Kunnen deze inlegzolen ook worden gebruikt in kinderschoenen?

Er is geen leeftijdsbeperking voor het gebruik van de Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar. De inlegzolen zijn echter wel ontwikkeld voor volwassenen. Ze dienen niet te worden gebruikt in schoenen die kleiner zijn dan de aangegeven maten op de inlegzool, om een optimale demping te kunnen garanderen op de juiste delen van de voet. 

8. Kan ik inlegzolen bijknippen, bijvoorbeeld om er een maat 37 van te maken?

De inlegzolen hoeven niet te worden bijgeknipt. Ze zijn ontwikkeld voor alle soorten damesschoenen. 

 

9. Wat is het verschil met orthopedische inlegzolen? Hebben deze inlegzolen ook een orthopedische werking?

Orthopedische inlegzolen zijn bedoeld om bepaalde afwijkingen te compenseren en bijvoorbeeld de stand van de voeten of de houding te corrigeren. Ze helpen de bewegingen van de voet aan te passen of te beheersen. Ze kunnen extra steun bieden of pijn verminderen. Over het algemeen worden ze voorgeschreven door een specialist en zijn ze meestal op maat gemaakt.
De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar bieden de hele dag een constant comfort. Ze moeten niet worden verward met orthopedische inlegzolen. Indien u orthopedische inlegzolen nodig heeft, moet u die niet vervangen door een ander type inlegzolen.

10. Geven de Scholl ActivGel ™ inlegzolen voor Haar een geur af aan mijn voeten?

De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar hebben normaal gesproken geen effect op de geur.

11. Wie kan deze inlegzolen gebruiken en voor welke maten zijn ze ontwikkeld?

Deze inlegzolen zijn ontwikkeld voor damesschoenen en hebben een universele maat. De inlegzolen voor dames zijn ontwikkeld voor de maten 35 t/m 40,5.

12. Hoe kan één inlegzool nou geschikt zijn voor meerdere maten?

De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar hebben 1 maat en zijn speciaal ontworpen voor verschillende maten. Ze kunnen direct gebruikt worden in verschillende maten en verschillende soorten schoenen. Een gedetailleerde gebruiksaanwijzing staat aan de binnenkant van de verpakking.

13. Hoe moet ik de inlegzool in de schoen plaatsen?

U hoeft alleen maar de Scholl ActivGel™ inlegzool voor haar op de juiste plek in de schoen te plaatsen. De inlegzolen hoeven niet bijgeknipt te worden. Elke inlegzool heeft een merkteken (L): links of (R): rechts, om aan te geven bij welke schoen hij hoort. 

14. Zit er verschil tussen de inlegzolen voor hoge hakken en naaldhakken, voor dagelijkse schoenen, voor platte schoenen en ballerina's en voor open schoenen en sandalen?

De 4 soorten inlegzolen verschillen qua vorm en afmeting zodat ze beantwoorden aan de specifieke behoeften van elk type schoen.

15. Zijn inlegzolen geschikt voor zowel zomer als winterschoenen?

De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar zijn geschikt voor naaldhakken, dagelijkse schoenen of platte schoenen. Ze zijn zowel in de winter als de zomer te gebruiken. Voor dichte schoenen adviseren wij de Scholl ActivGel™ Comfort inlegzolen, voor dagelijkse gebruik, werk en sport.

16. Kunnen inlegzolen worden gebruikt zonder kousen?

Inlegzolen kunnen worden gebruikt zonder kousen. Wij adviseren echter het gebruik van sokken, kousen of panty's om transpiratie te voorkomen.

17. Kunnen inlegzolen worden gebruikt met orthopedische inlegzolen?

Indien u orthopedische inlegzolen nodig heeft, moet u die niet vervangen door een ander type inlegzolen. De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar zijn niet gemaakt om een verkeerde stand van de voet te compenseren, maar om het comfort te verbeteren. Ze moeten niet in combinatie met orthopedische inlegzolen worden gedragen. 

18. Kan de kleur van de inlegzolen afgeven op mijn schoenen als ze vochtig worden door zweet?

De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar zijn geproduceerd volgens hoge kwaliteitsnormen en geven niet af.

19. Hoe laat ik mijn inlegzolen drogen als ze nat geworden zijn?

Wanneer de Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar nat zijn, haalt u ze uit de schoen en maakt u ze droog met een stukje keukenrol. Wanneer vocht uw inlegzolen heeft aangetast adviseren wij u om ze niet meer te gebruiken.

20. Kan ik mijn inlegzolen wassen?

De inlegzolen kunnen niet in de wasmachine. Om ze te reinigen, maakt u ze eenvoudig schoon met een doekje en wat lauw zeepsop. Droog ze goed voordat u ze weer in uw schoenen plaatst.

21. Hoe lang kunnen inlegzolen worden gebruikt?

Vervang de inlegzolen wanneer ze tekenen van slijtage gaan vertonen. Wij adviseren om de inlegzolen te vervangen na 4 à 6 maanden gebruik of bij de eerste tekenen van slijtage. 

22. Waar kan ik de Scholl ActivGel ™ inlegzolen voor Haar kopen?

De Scholl ActivGel™ inlegzolen voor Haar zijn verkrijgbaar bij de apotheek.