Mythes over hoge hakken en naaldhakken – Feit of fabel?

Mythes over hoge hakken en naaldhakken – Feit of fabel?

Er wordt veel gezegd over hoge hakken en naaldhakken. Wij hebben een aantal van de bekendste mythes over hoge hakken en naaldhakken op een rijtje gezet en op waarheid gecontroleerd.

Hoeveel paar schoenen bezitten vrouwen gemiddeld?

Vrouwen bezitten gemiddeld 17,3 paar schoenen. Negen daarvan hebben hoge hakken of naaldhakken.


Hoge hakken en naaldhakken zijn niet altijd goed voor de gezondheid!

Als het over hoge hakken en naaldhakken gaat, komt dit argument altijd weer naar voren! Het klopt dat hoge hakken kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen maar zijn nooit de enige oorzaak. Er wordt afgeraden om altijd maar op hoge hakken en naaldhakken te lopen maar gematigd gebruik geeft geen problemen. Wetenschappers adviseren om niet te wandelen op hakken die hoger zijn dan 5 cm.


Zwangere vrouwen moeten niet op hoge hakken of naaldhakken lopen..

Hoge hakken en naaldhakken hebben geen enkel effect op de zwangerschap maar ze maken de kans op vallen wel groter, wat een reëel gevaar vormt voor de toekomstige moeder en haar kind. Vooral een val voorover, op de buik, kan ernstige verwondingen veroorzaken bij moeder en kind.


Nieuwe schoenen met hoge hakken of naaldhakken doen altijd pijn aan de voeten.

Helaas is dat over het algemeen waar. Wanneer vrouwen schoenen met hoge hakken of naaldhakken kopen, maken ze vooral een esthetische keus. Maar al snel beginnen die schoenen pijn te doen. Vaak zitten de mooiste schoenen het minst lekker. Het ongemak zit hem vooral in de voetboog en de hiel. Met inlegzolen is het mogelijk om de schoenen snel comfortabeler te maken.