Praktische tips

Praktische tips

Tips om uw voeten te ontspannen

Na een lange dag met veel lopen, zijn uw voeten moe en hebben ze een beetje extra aandacht nodig.

Ga op een stoel zitten en til uw voeten iets van de vloer terwijl u uw benen strekt. Beweeg uw tenen langzaam naar u toe en strek ze daarna weer van u af. U voelt de oprekking in uw enkels en uw kuiten en een gevoel van warmte kruipt omhoog in uw voeten en uw benen.

Een ontspannend voetenbadje: een voetenbad is een eenvoudige en prettige manier om effectief uw voeten te ontspannen. Giet warm water van een aangename temperatuur in een kom. Voeg wat van uw favoriete badzout toe. Ga er even goed voor zitten en laat uw voeten ontspannen in warm water.

Ga naast de kom staan, met uw benen wat uit elkaar maar niet meer dan heupbreedte. Ga rustig en voorzichtig op uw tenen staan en doe dat zo dat u voelt dat het gewicht van uw lichaam geleidelijk aan op het voorste deel van uw voeten komt. Houd deze positie even aan voordat u weer naar de beginstand terugkeert.

Leg iets kleins op de vloer, bijvoorbeeld een potlood of een zakdoek. Pak dat vast met de tenen en til het op. Houd deze positie een paar seconden aan voordat u weer naar de beginstand terugkeert. Herhaal deze oefening met de andere voet.

Laat uw voet hen en weer rollen over het handvat van een halter. Als u geen halter heeft, kunt u hiervoor ook een fles gebruiken. Deze oefening kan ook zittend uitgevoerd worden. Een eenvoudige oefening om de voetspieren te ontspannen, is om in tegengestelde richting (achteruit) te 'fietsen'. Deze oefening wordt zittend uitgevoerd.

Ga op 1 been staan en strek het andere been naar achteren. Beschrijf dan cirkels met de voet van het uitgestrekte been. Herhaal deze oefening vijf keer achter elkaar en wissel dan van voet. Er is ook een gevorderde versie van deze oefening: ga op dik, zacht tapijt staan, dat is lastiger en verbetert het evenwicht en de voetspieren.


Tips voor schoenen met hoge hakken of naaldhakken

Schoenen met hoge hakken of naaldhakken zijn sexy maar vaak erg oncomfortabel. Met de volgende tips kunt u het comfort verbeteren.

Inlegzolen van Scholl verbeteren het comfort van elk type schoen. Deze inlegzolen maken vooral groot verschil in schoenen met hoge hakken en naaldhakken, die vaak niet lekker zitten.

Doe tijdens een avondje uit uw hoge hakken niet uit als u weet dat u ze later op de avond weer aan wilt doen. De pijn zal namelijk erger zijn als u uw hakken na een moment van ontspanning weer aan moet doen.

Wissel regelmatig van schoenen om uw voeten uit te laten rusten. Houdt vooral rekening met de positie van de hiel in de schoen. Een hak van een matige hoogte verbetert de stabiliteit. Hakken moeten niet te hoog of te dun zijn.

Hoe strakker schoenen zitten, hoe oncomfortabeler ze aanvoelen. Als uw schoenen te strak zitten, kunt u ze versoepelen met een soepelmakend product. Hierbij nog een tip voor een volgende aankoop: koop bij voorkeur schoenen in de middag of de avond, omdat uw voeten dan wat opgezet zijn. Ze geven dan beter uw echte maat weer dan op een ander moment van de dag.


Tips om charmant te lopen op hoge hakken en naaldhakken

Hoge hakken en naaldhakken kunnen heel sexy zijn maar als u er niet goed op kunt lopen, wordt het al gauw erg onelegant. Hierbij een paar tips om u te helpen:

Kijk niet naar uw voeten! Neem een natuurlijke houding aan en kijk voor u.

Beweeg uw armen niet overmatig heen en weer. Hoe meer uw armen bewegen, hoe minder elegant uw manier van lopen eruit ziet. Met een lichte beweging van de arm of een hand op de heup kan het lopen wel verbeteren.

Loop niet met stijve armen! Om verleidelijk te zijn, moet u vooral ontspannen lopen. Voorkom dus gestrekte en stijve benen.

Let extra goed op als de grond onregelmatig is. Om vol zelfvertrouwen over een onregelmatige ondergrond te kunnen lopen, dient u uw gewicht op de voetzolen te plaatsen. U zult daardoor stabieler lopen.


Veelvoorkomende problemen met hoge hakken en naaldhakken

Alle vrouwen kennen wel de problemen met hoge hakken en naaldhakken.

Uw nieuwe schoenen met hoge hakken zijn prachtig maar doen erg zeer aan uw voeten.

U heeft ze gekocht omdat ze zo leuk staan bij uw jurk maar als u moet hollen om de trein of bus te halen… au au!

Denk vooruit en neem een tas mee met een paar gympen!

Geultjes, tramrails, kasseien… allemaal gevaarlijk om overheen te lopen.

U gaat vanavond uit en u wilt hoge hakken of naaldhakken aan maar u bent bang dat u dan groter bent dan uw partner.

U dacht verstandig te zijn en heeft een maatje groter gekozen om te voorkomen dat de schoenen pijn zouden gaan doen, maar nu gaan uw schoenen steeds uit...

Uw kleine teentje piept steeds uit uw halfopen zomerschoenen en nu doet hij pijn.