Scholl Voetschimmel

SchollVoetschimmel

Complete kit met Pen & Spray - de dubbelwerkende oplossing tegen voetschimmel.

Lees de bijgevoegde gebruiksaanwijzing aandachtig vóór gebruik.

Nieuwe SchollVoetschimmel Complete kit met Pen & Spray.

Een unieke oplossing in 2 stappen: de pen en de schoenspray behandelen voetschimmel niet alleen, maar helpen de huid ook te herstellen en te beschermen om het risico op terugkerende infectie te verminderen.

1. Behandelingspen: De precisie-applicator levert precies genoeg crème om de geïnfecteerde huid met een dunne laag te bedekken. Speciale formule met Olile-Active™ om de vermenigvuldiging en overleving van schimmel te voorkomen.
 
2. Preventieve schoenspray: Helpt om een terugkerende infectie te voorkomen, afkomstig van het voetschimmel besmette schoenen, die vaak de oorzaak zijn van een terugkerende schimmelinfectie.


Oorzaken ensymptomen 

Schimmelinfectie

Voetschimmel is een schimmelinfectie van de huid die zich vooral op de voeten voordoet. Deze infectie kan worden veroorzaakt door verschillende soorten schimmels, waarvan er sommige ook op een gezonde huid voorkomen, maar geen problemen veroorzaken totdat ze zich vermenigvuldigen.

Oorzaken en bronnen

Een infectie ontstaat meestal via contact; wanneer u op blote voeten op openbare plaatsen zoals kleedkamers, douches en zwembaden loopt, is de kans groot dat u een schimmelinfectie oploopt.

Ook de conditie van de voeten is van invloed op de kans op infectie. Schimmelinfecties komen meestal voor op vochtige voeten, vooral tussen de tenen.

Maar niet alleen vocht is een voedingsbodem voor schimmels. Voetschimmel kan zich ook voordoen op een droge, schilferige huid als gevolg van een gebrek aan natuurlijke beschermende oliën. Als voetschimmel niet wordt behandeld, kan deze zich verspreiden en de hele voet, zelfs de teennagels, infecteren. Ook kan de schimmel zich naar andere delen van het lichaam verspreiden.

Voetschimmel herkennen

Grote delen van de huid van de voet zijn rood met een poederachtige, schilferige laag. De dikte van de huid van de voetzool kan ook toenemen.

Intense jeuk en branderigheid is een veel voorkomend symptoom dat wordt veroorzaakt door blaren of gebarsten of geschilferde huid. Deze wondjes en kloofjes zijn plaatsen waar bacteriële infecties kunnen ontstaan. Er kunnen zich blaren vormen, gevuld met pus. Dit kan zich voordoen op kleine gedeelten of de hele voet.

Gevolgen

Een onbehandelde schimmelinfectie kan leiden tot secundaire aandoeningen, omdat deze de afweer van de huid verzwakt. Andere bacteriën kunnen nu doordringen in de huid en bijvoorbeeld leiden tot zweren. Ook kan gist of schimmel in de huid dringen en leiden tot pijnlijke veranderingen van de huid.

Als voetschimmel niet wordt behandeld, kan deze zich verspreiden en de teennagels, zelfs de hele voet, infecteren. Bovendien is het mogelijk dat de schimmelinfectie zich naar andere delen van het lichaam verspreidt.

Voetschimmel is niet alleen ongezond en pijnlijk, het is ook erg lelijk. Tegenwoordig worden verzorgde voeten gezien als een belangrijk onderdeel van schoonheid en levensstijl. Onverzorgde voeten verlagen uw zelfvertrouwen, omdat anderen het misschien afkeuren.

Handigetips

Tip 1.Draag geen al te strakke schoenen en zorg voor een goede ventilatie rond uw voeten. Sportschoenen met ventilatiegaten of open schoenen geven een goede luchtstroom.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de behandeling, als ik de complete Scholl-voetschimmelkit gebruik?


Meer productenoor uw voeten.

Fresh Step Anti transpirant deo

Ontdek

GelActiv™-inlegzolen

Ontdek

Behandeling tegen schimmelnagels

Ontdek