100 jaar ervaring

 

Wetenschap in dienst van de voet

Onze oprichter, Dr William Mathias Scholl, wilde inzicht verwerven in de structuur en de biomechanica van voeten in relatie tot het lichaam – en zijn passie en waarden leven vandaag nog voort. uf


1899

Het verhaal begint in Chicago in 1899, waar William op 17-jarige leeftijd naartoe verhuisde om in een kleine, in comfortabele schoenen gespecialiseerde winkel te werken. Hij was zo geïntrigeerd door de vele mensen met pijnlijke voetaandoeningen die hij tegenkwam, dat hij geneeskunde ging studeren om meer te leren over het menselijk lichaam. En, het belangrijkste, de anatomie en de fysiologie van voeten. 


1904

Op 22-jarige leeftijd, kort nadat hij zijn opleiding tot arts had afgerond in 1904, vroeg hij patent aan op zijn eerste uitvinding: de Foot-Eazer. Het was een revolutionair product: een inlegzool in schoenen om de voetboog te versterken en te ondersteunen. In 1907 richtte hij Scholl Manufacturing Co op. Inc. 


1912

In 1912 heeft William Scholl het Illinois College of Chiropody and Orthopaedics opgericht om de wetenschap een centrale plaats te geven in het uitvinden en ontwikkelen van nieuwe producten. Binnen het werkgebied werd dit al snel het belangrijkste onderwijsinstituut in Amerika. Hij bood gratis voetonderzoek aan en introduceerde ook een jaarlijkse nationale voetcomfortweek.


20's

In de jaren 20 heeft hij de eerste schoenen gecreëerd die ontworpen waren om de anatomie van de voet te ondersteunen. Een decennium later bracht Dr Scholl compressiekousen op de markt tegen gezwollen enkels en spataderen. En in de jaren '40 werden de inlegzooltjes van Dr Scholl gecreëerd en op de markt gebracht. Dit werd een van de bestsellers van het bedrijf. 


60's

In de jaren zestig werden we groot. De Pescura-sandalen van Scholl zijn ontwikkeld met een anatomisch gevormd voetbed van beukenhout, dat helpt om de benen met elke stap te verstevigen. Deze sandalen werden al snel een internationaal succes, doordat beroemdheden zoals de modellen Twiggy en Jean Shrimpton ze droegen. Hierdoor werden ze een befaamd icoon van stijl en comfort.


1968

William Scholl stierf in 1968 op 86-jarige leeftijd. Zijn levenslange missie: "Hoe kan het comfort, de gezondheid en het welzijn van mensen worden verbeterd door te zorgen voor hun voeten?" werd nu de missie van zijn bedrijf. En nog steeds wijden wij ons volledig aan de zorg voor alle voeten. 


2004

Wij hebben het honderdjarig bestaan van Scholl gevierd met een nieuwe merkidentiteit, een nieuwe generatie voetverzorgingsproducten en schoenenlijn die maximaal comfort biedt, maar ook modebewust en innovatief is.


2008

Wij hebben een nieuwe schoenenlijn onthuld die is ontworpen door grote Italiaanse ontwerpers en die in de bekende schoenenwinkels wordt verkocht. Met de juiste balans tussen stijl, comfort en technologie belichamen ze alle waarden van Scholl.


2016

De geschiedenis van Scholl wordt voortgezet met dezelfde passie en filosofie als van de oprichter: het verbeteren van de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen door te zorgen voor hun voeten.